PODCAST: O chuti těžké vody, hravé fyzikální chemii a pěstování vína
30. 03. 2021
V nové epizodě jarní série podcastu A/ Věda na dosah jsme k mikrofonu pozvali fyzikálního chemika Pavla Jungwirtha z Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR. Zeptali jsme se, k čemu je dobrý základní výzkum, jak těžké je koordinovat práci vědecké skupiny nebo jaké změny plánuje v čele Učené společnosti ČR. Mluvíme s ním také o jeho oblíbených experimentech, jejichž výsledky se dostávají na stránky prestižních vědeckých časopisů a o úspěšném pěstování vína.
Podcasty A/ Věda na dosah si můžete poslechnout nejen na Spotify, ale i na dalších podcastových platformách
Přečtěte si také
- PODCAST SPECIÁL: Slavíme 100. epizodu s fyzikálním chemikem Martinem Ferusem
- PODCAST: Se Zuzanou Harmáčkovou o cestách k udržitelné budoucnosti
- PODCAST: S Pavlem Rössnerem o reakcích lidských buněk na toxické ovzduší
- PODCAST: S Adélou Gjuričovou o vášni pro město i obsesi parlamentními dějinami
- PODCAST: S Kristýnou Károvou o možnostech obnovy míchy pomocí genové terapie
- PODCAST LIVE: Řasy na talíři. Richard Lhotský představuje výzkum mikrořas v praxi
- AUDIOČLÁNEK: Bylo nebylo. Co dělá pohádky pohádkami a jsou ty české něčím specifické?
- PODCAST: Botanik Ondřej Mudrák provází jedinečnou krajinou Bílých Karpat
- PODCAST: S Danielem Münichem o nefunkčních přijímačkách a zaměstnanosti žen
- PODCAST: O životě mimo Zemi, černé díře a horizontu událostí s Michalem Bursou