Zahlavi

PODCAST: O chuti těžké vody, hravé fyzikální chemii a pěstování vína

30. 03. 2021

V nové epizodě jarní série podcastu A/ Věda na dosah jsme k mikrofonu pozvali fyzikálního chemika Pavla Jungwirtha z Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR. Zeptali jsme se, k čemu je dobrý základní výzkum, jak těžké je koordinovat práci vědecké skupiny nebo jaké změny plánuje v čele Učené společnosti ČR. Mluvíme s ním také o jeho oblíbených experimentech, jejichž výsledky se dostávají na stránky prestižních vědeckých časopisů a o úspěšném pěstování vína.

Podcasty A/ Věda na dosah si můžete poslechnout nejen na Spotify, ale i na dalších podcastových platformách 

Apple Podcasts Logo Breaker Logo Google Podcasts Logo Pocket Casts Logo
 
Připravili: Martin Ocknecht a Leona Matušková, Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR
Foto: Jana Plavec, Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR
Licence Creative Commons Text a fotografie jsou uvolněny pod svobodnou licencí Creative Commons.
Pavel Jungwirth2

Pavel Jungwirth2

Pavel Jungwirth3

Pavel Jungwirth3

Pavel Jungwirth4

Pavel Jungwirth4

Přečtěte si také