Zahlavi

PODCAST LIVE: Řasy na talíři. Richard Lhotský představuje výzkum mikrořas v praxi

11. 01. 2024

Skrytěnky, zlativky, krásnoočka nebo třeba parožnatky – mnohé z řas mají poetické názvy. Stanou se někdy důležitou součástí našeho jídelníčku? Nebo už jí jsou, aniž bychom to tušili? Poslechněte si, jak se řasy dají využít v kuchyni, medicíně nebo průmyslu. Richarda Lhotského z Centra Algatech při Mikrobiologickém ústavu AV ČR jsme se při příležitosti Týdne Akademie věd zeptali, jak se řasy zkoumají a jak se v tomto oboru daří propojovat vědu a byznys.

Vznik epizody byl finančně podpořen ze ⁠⁠⁠⁠Strategie AV21⁠⁠⁠⁠.
Edit a mastering Anna Rice Kolářová //  Moderuje Martina Spěváčková.

Poslechněte si nás na Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts. Seznam všech dosavadních epizod najdete na naší stránce věnované podcastu.

Apple Podcasts Logo   Google Podcasts Logo   Pocket Casts Logo   RadioPublic Logo   Spotify Logo

Text: Jitka Kostelníková, Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR
Foto: Josef Landergott, Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR

2023-11-7_TAV Podcast rasy_web-14

2023-11-7_TAV Podcast rasy_web-14

2023-11-7_TAV Podcast rasy_web-15

2023-11-7_TAV Podcast rasy_web-15

2023-11-7_TAV Podcast rasy_web-17

2023-11-7_TAV Podcast rasy_web-17

2023-11-7_TAV Podcast rasy_web-19

2023-11-7_TAV Podcast rasy_web-19

Přečtěte si také