Zahlavi

Omezení provozu budovy AV ČR

22. 10. 2020

UPOZORNĚNÍ:

Vzhledem k aktuální hygienicko-epidemické situaci související s výskytem nového typu koronaviru a z důvodu aktivní zdravotní
prevence je po projednání s vedením AV ČR uzavřena budova AV ČR
na Národní 1009/3 pro odbornou i laickou veřejnost
včetně prostor Knihovny AV ČR, Galerie Věda a umění
a Gastronomických služeb Národní,
a to s účinností od 22. října 2020 do odvolání.

Současně je zrušeno konání popularizačních akcí, přednášek a konferencí.

Účastníci pracovních jednání a pracovních školení se ohlásí v recepci, kde budou informováni o pravidlech vstupu do budovy.

Ing. Tomáš Wencel, MBA
ředitel Střediska společných činností AV ČR, v. v. i.

Přečtěte si také

Sociálně-ekonomické vědy

Vědecká pracoviště

Česká společnost prochází od r. 1989 hlubokou a mnohostrannou transformací. Její analýza je – vedle rozvíjení základního teoretického výzkumu - aktuálním úkolem ústavů této sekce. Zhodnocení výsledků ekonomické proměny, výzkum otevřených problémů dalšího ekonomického vývoje, studium transformace sociální struktury, teoretické základy nového právního systému, aktuální otázky psychologie osobnosti a sociální psychologie, to vše jsou témata, jimiž sociální vědy vstupují do živé diskuse s celou společností. Mnohé z těchto výzkumů využívají komparace s obdobně se měnícími zeměmi Střední Evropy. Rovněž se zkoumají nutné předpoklady a možné důsledky vstupu naší země do Evropské unie. Sekce zahrnuje 5 ústavů s přibližně 260 zaměstnanci, z nichž je asi 150 vědeckých pracovníků s vysokoškolským vzděláním.

Všechny výzkumné sekce